Programma 2019


De tuinprofessionaldagen van 2019 waren een groot succes. Wij zien u graag terug in januari 2020!


 

Woensdag 9 januari & Donderdag 10 januari

Het programma van 2019 omvat een inspirerende plenaire opening en 8 verschillende kennissessies.
We hebben weer veel interessante sprekers bereid gevonden om je bij te praten over actuele onderwerpen. Hieronder lees je alles over de 8 sessies. Je kunt hieruit 4 items kiezen en bijwonen. Je kunt ook gebruik maken van de kennis van de partners van de Tuinprofessionaldagen en hen aanspreken. Ze zijn de hele dag te vinden op het partnerplein en zullen je vragen persoonlijk beantwoorden. Mis het niet en zorg dat je er dit jaar (weer) bij bent! Voor tuinprofessionals is de toegang gratis.

Locatie: Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP  Doorn


Dagindeling

Vanaf 7.00 uur                    Inloop met heerlijk ontbijtbuffet

8.00 – 8.30 uur                    Opening door magisch duo Rob & Emiel met een ‘Power block’

8.30 – 9.30 uur                    Één kavel, drie verschillende tuinideeën. Drie gerenommeerde hoveniers aan het woord

9.45 – 10.45 uur                  Kennissessie ronde I

10.45 – 11.45 uur                Kennissessie ronde II

11.45 – 12.45 uur                Lunch / partnerplein

12.45 – 13.45 uur                Kennissessie ronde II

13.45 – 14.45 uur                Kennissessie ronde IV

15.00 – 15.30 uur                Afsluiting en verloting prijzen


Programma

Plenaire opening          Rob & Emiel

Dit amusante, magische duo zal de dag op een inspirerende manier openen. Gezamenlijk zullen ze daarna op hun eigen ludieke wijze de orde tijdens de dag proberen te bewaren.

 

Plenaire sessie             Één kavel, drie verschillende tuinideeën

Drie gerenommeerde hoveniers hebben het verzoek gekregen om, vanuit hun visie, een tuin te ontwerpen voor dezelfde twee-onder-een-kap woning. In 20 minuten presenteren Jansen Hoveniers, Aardoom Hoveniers, Willemstein Hoveniers hun ontwerp.

  • Willemstein hoveniers uit Waddinxveen is gekozen tot duurzaamste hovenier in 2017. Willemstein gebruikt in zijn tuinen producten die lang meegaan en die wanneer dat nodig is hergebruikt kunnen worden.
  • Jansen Hoveniers uit St. Willebrord maakt toptuinen die de zinnen prikkelen. In de tuinen is in alle seizoenen iets te beleven. Jansen zet hoog in op beleving van de tuin.
  • Aardoom hoveniers uit Ridderkerk is gespecialiseerd in de aanleg van klimaatbestendige tuinen. Waterberging, regenwateropvang en drainage zitten in hun pakket. Aardoom Hoveniers scoort 97% op de MVO scan Branchevereniging VHG

 

Kennissessie 1            Milieuvriendelijke beplanting & biologische plaagbestrijding

Carien van Boxtel, Laurens Lageschaar, Brenda Swinkels & Gerwin te Velde

Een milieuvriendelijke tuin is een steeds vaker gehoorde klantwens. Eigenlijk is bijna alle tuinbeplanting milieuvriendelijk, maar sommige planten hebben extra waarden en doen net iets meer voor de natuur. De sessie beplantingsleer gaat dit jaar over bomen, vaste planten en bollen die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Laat je door onze experts inspireren en maak kennis met een mooi en goed toepasbaar assortiment!  De sessie wordt afgesloten met een korte masterclass biologische plaagbestrijding. Leer welke middelen kunnen worden gebruikt om de tuin langdurig op milieuvriendelijke wijze mooi te houden.

Hosted by: Lageschaar Vaste Planten, JUB Holland, Van den Berk Boomkwekerijen, Ecostyle

 

Kennissessie 2            Hoe leg je een goede basis voor een klimaatadaptieve tuin?

Marcel Straatman & André Pes

Stijgende temperaturen, enorme hoosbuien en langere perioden van droogte zorgen voor wateroverlast, wegzakkend grondwater en opwarming van de stad. Bij het ontwerpen en realiseren van tuinen kunnen we maatregelen nemen die deze negatieve effecten kunnen opvangen. Oplossingen die regenwateroverlast verminderen, verdroging tegen gaan en verkoeling vergroten worden in deze kennissessie uitgebreid behandeld, door een grond- en een drainage specialist

Hosted by: ACO

 

Kennissessie 3            Masterclass Tuinhout: alles wat u moet weten over hout!

René Klaassen

Dr. René Klaassen is auteur van het bekende “Houtvademecum” en werkzaam bij de Stichting Hout Research (SHR). Als houtanatoom is hij gespecialiseerd op het gebied van houtherkenning, eigenschappen en toepassingen van hout. Tijdens deze masterclass neemt hij je mee op een leerzame en uiterst boeiende reis op het gebied van tuinhout, waarbij vele houtsoorten en diverse actuele onderwerpen de revue zullen passeren.

Hosted by: Felix Clercx

 

Kennissessie 4             Manage je succes, in tijd en rendement

Arie Maliepaard & Hans Gageler

In tijden van overvolle orderportefeuilles is de realisatie en oplevering van een tuin binnen de gestelde planning en kosten soms een uitdaging. We discussiëren in de workshop over werkvoorbereiding en laten zien hoe snel en eenvoudig de processen gerealiseerd worden, uitgaand van een 3D ontwerp. De stappen die we samen doornemen zijn voorcalculatie, de producttuin methode en werkvoorbereiding.

Hosted by: TSD, Wienerberger, Schellevis

 

Kennissessie 5             De 365-dagen Tuin

Jurgen Broos

De ultieme tuinbeleving is voor jouw klant steeds vaker een tuin waar 365 dagen per jaar van genoten kan worden. Een tuin die met de bewoners mee kan groeien en met vernieuwende functies; koken, tv kijken, internet, etc. Hoe neem je jouw klant mee in deze ontwikkeling? Welke materiaalkeuzes maak je en hoe overtuig je jouw klant in materiaalkeuzes? Jurgen Broos, eigenaar van Broos Groenvoorziening VOF, neemt je mee in zijn verfrissende visie op dit onderwerp met uitgebreide praktijkvoorbeelden voor ontwerp en materiaaltips.

Hosted by: In-lite, MBI

 

Kennissessie 6            Smart Gardening: gebruik van apps in de praktijk

Marc Drissen

We zijn er al aan gewend dat we onze thermostaat op afstand kunnen bedienen en ook professioneel zijn er inmiddels veel digitale hulpmiddelen. Wat te denken van een app waarbij je direct kunt zien of al je machines in de bus geladen zijn? En hoeveel draaiuren ze hebben gemaakt? Of een website waar je een eigen moodboard voor beplanting kunt maken en de link door kunt sturen naar klanten?

Hosted by: Stihl, Tubag

 

Kennissessie 7             Waterplanten: stille kracht voor een gezonde en heldere vijver

René Verspui

Met waterplanten maak je elke vijver niet alleen mooier, ze zorgen er ook voor dat een deel van het zonlicht wordt afgeschermd, bieden een beschermende plek voor alle levende have in de vijver. Maar boven alles zuiveren ze het water. Geen enkel technisch systeem kan dit alles wat waterplanten wel kunnen. René Verspui van Moerings waterplantenkwekerij vertelt alles over soorten en toepassing van waterplanten voor verschillende vijvertypes

Hosted by: Auga, Ecolan

 

Kennissessie 8             After sales: hoe maak je van klanten ambassadeurs? 

Arnoud Kuipers

Wat doe jij nadat je klaar bent bij een klant, heb je daar een structurele strategie voor? Hoe zorg je ervoor dat inboet geen negatieve kostenpost meer is? Hoe zorg je ervoor dat jouw klant reclame voor je gaat maken en nieuwe klanten aandraagt? En hoe loyaal zijn tevreden klanten eigenlijk? Op deze vragen en meer heb je na afloop van deze sessie een antwoord. Je krijgt praktisch toepasbare tips om direct mee aan de slag te gaan. De sessie wordt gegeven door Arnoud Kuipers. Arnoud wordt gezien als de expert op het gebied van aftersales en was in juni 2018 Drents Ondernemer van de maand.

Hosted by: Greenwall, MO-B