Programma


8 en 9 januari 2020 | 10e Editie

Datum: 8 januari en 9 januari 2020 → maak uw keuze uit één van deze twee dagen
Tijd: 08:00 uur tot 15:00 uur → vanaf 07:00 uur toegankelijk voor een heerlijk ontbijt!
Locatie: Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, Bussum


OPENING

De 10e editie van de Tuinprofessionaldagen staat in het teken van duurzaamheid én ondernemerschap. Wij zijn er trots op dat wij voor ons jubileumevent Harm Edens hebben weten vast te leggen. Met zijn scherpe en humoristische geest zal hij ons helpen een andere kijk te geven op actuele thema’s.

08:00 – 09:30 uur

Voor de opening is er naast Harm een bijzondere gast uitgenodigd die vanuit de praktijk in onze branche ingaat op duurzaamheid en circulariteit. Houd onze facebook pagina in de gaten voor meer informatie!


Kennissessies

U kunt uw keuze maken uit verschillende kennissessies. U heeft de mogelijk deel te namen aan vier sessies. Wij vragen je vooraf je keuze bekend te maken. Onderstaand een voorproefje uit het programma.

STERKE BEPLANTING VOOR IN DE TUIN

De afgelopen zomers hebben we te maken gehad met lange warme, droge periodes en dan is het een hele kunst om de beplanting in de tuin mooi te houden. Daarbij willen veel klanten graag een onderhoudsarme tuin. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om ‘groen’ in de tuin te verkopen, terwijl de noodzaak daarvan inmiddels onomstotelijk is aangetoond. Het antwoord op dit dilemma ligt in de toepassing van sterke soorten vaste planten, bollen, heesters en bomen. Sterke beplanting heeft minder onderhoud nodig en het groen in de tuin zal optisch beter worden gewaardeerd door de eindgebruiker. Tijdens deze sessie plantenkennis worden soorten besproken die goed droogteresistent zijn, goede pollen vormen, lang hun sierwaarden behouden en fris blad laten zien.

Kennispartners: JUB Holland, Lageschaar Vaste Planten, Van den Berk Boomkwekerijen

KLIMAATBESTENDIG BODEMBEHEER

Het aanleggen en onderhouden van een klimaatbestendige duurzame bodem (tuin) voor nu en in de toekomst is essentieel voor het voorkomen van problemen in de bodem (tuin). Hierbij is preventief handelen en oorzaakbestrijding de schakel tot succes.

Kennispartners: Ecostyle PlantProfessional, ACO Easygarden

VAN CHLOORBAD NAAR NATUURBAD, HOE FIX JE DAT?

Door middel van praktijk – foto’s, films en interviews met de ontwerper, hovenier en klant – leggen we tot in detail uit hoe je van een bestaand verouderd zwembad een modern energie zuinig natuurbad kan maken.

Kennispartners: Ecolan, Auga

EN VERDER…

→ Duurzaam ontwerpen

→ Een groen/blauw schoolplein

→ Terrasoplossingen in een duurzame tuin

→ Hands-on salestraining

→ Cursus ondernemerschap