Vlonders en afscheidingen


Blikvangers in de tuin.

Vlonders en afscheidingen zijn de blikvangers van elke tuin. Ze zorgen voor een unieke uitstraling en dragen bij aan de ideale tuinbeleving. Er is een diversiteit aan mogelijkheden wat betreft de keuze van een vlonder of afscheiding.

Wat is er mooier en natuurlijker dan een houten terras? Terrasplanken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. We kunnen ze onderverdelen in de volgende soorten:

  • Naaldhout  Een voordelige keuze voor een houten terras. Bij een beperkter budget heeft u met het gebruik van Douglas en Lariks een optimale prijs/kwaliteit verhouding.
  • Hardhout Een terras wordt echt duurzaam met het gebruik van hardhout. Kies dan wel voor kwalitatief hoogwaardige houtsoorten zoals Bangkirai; het bekendste en meest toegepaste tuinhout of bijvoorbeeld Afrikulu, Garapa of Ipe.
  •  ThermoWood Essen Een goed alternatief voor tropisch hardhout. Wie van natuurlijk hout houdt zonder chemische toevoegingen en tropisch hout wil vermijden, ziet met Thermowood al zijn wensen in vervulling gaan.
  • Bamboe Bamboe is een onuitputtelijke grondstof en dus een product van de toekomst. De laatste tijd is dit een echte trend op het gebied van vlonders. Van belang is dat uw bamboe kiest dat de density-thermo behandeling heeft gehad. Dat houdt in dat bamboestrips thermisch behandeld worden en vervolgens onder zeer hoge druk worden geperst tot planken. Hierdoor is de bamboe niet meer gevoelig voor aantasting door micro-organismen en schimmels en de verkleuring als gevolg daarvan. Een voorbeeld hiervan is Bamboo X-treme terrasplank, deze is perfect geschikt voor buitentoepassingen.
  • WPC U wilt de schitterende look-and-feel van een terras van tropisch hardhout, maar heeft uw bedenkingen bij natuurlijke en soms beperkende eigenschappen van hout? Dan biedt WPC – oftewel houtkunststof composiet – voor u waarschijnlijk de perfecte uitkomst. Met het gebruik van massieve planken is de montage eenvoudig en beperkt u de onderhoud tot een minimum.

Afscheidingen zijn er in zachthout en hardhout, hardhout is de meest duurzame en hoogwaardige keuze is. Daarnaast kunt u natuurlijk een keuze maken uit diverse uitstralingen. Fijne v-groeven in uw afscheiding zorgen voor een rustige look met een subtiel randje. Halfopen schermen betrekken de omgeving bij uw tuin en zorgen voor transparantie, luchtigheid en een basis voor klimplanten. Met een tuinhek bakent u uw (voor)tuin niet alleen af, maar voorziet u haar ook van een prachtig accent. Voor ieders wens is er dus wel een oplossing.

Een enorme trend op dit moment is het gebruik van diverse materialen in één scherm (combischermen). De keuze uit stabiele aluminium palen, u-lijsten, vullingen van hardhout, WPC, thermohout of thermo bamboe geven u volledig vrije ontwerp mogelijkheden. Daarmee kunt u elke gewenste maat en design realiseren.

2012_vlakprofiel2_afrikulu_4630_wf


Waarom vlonders of afscheidingen?

Waarom vlonders of afscheidingen?

Compleet. Los van de waardevermeerdering van uw huis bij eventuele verkoop dragen vlonders en afscheidingen bij aan de eigen tuinbeleving en identiteit. De verschillende (hout/composiet) soorten stellen u in staat om aan ieders wens tegemoet te...
Welke mogelijkheden met vlonders en afscheidingen?

Welke mogelijkheden met vlonders en afscheidingen?

Hardhouten terrasplanken kunnen verschillende profielen hebben. Grof profiel – Geeft uw vlonder een stoere en robuuste uitstraling. Fijn profiel – Geeft een verfijnde uitstraling aan uw tuin. Vlak profiel – Zorgt voor een strakke en gesti...
Verwerkingstips vlonders en afscheidingen

Verwerkingstips vlonders en afscheidingen

De juiste montage is van essentieel belang voor een optimaal resultaat van uw terras. Ieder materiaal kent zijn eigen montagevoorschriften, het is dus van belang dat u deze in acht neemt. Een technische handleiding en meer informatie over het...