Welke mogelijkheden met kunstgras?


Keuze in kunstgrassen.

Kunstgras is breed toepasbaar. U kunt hierbij denken aan de volgende toepassingen:

  • Tuin, balkon en terras
  • Speel- en sportveldjes
  • Groendak c.q. dakbedekking
  • Binnenshuis op slaapkamer of zolder
  • Groenstroken, rotondes en bermen

Lange of korte grasvezel?

Sierkunstgras heeft een grasspriet variƫrend van 25mm tot 45mm hoog. In het algemeen geldt hoe hoger de grasspriet, hoe zachter het kunstgras. Ook ziet dit er natuurlijker uit. Een nadeel van een hogere grasspriet is dat deze eerder plat gaat liggen. De voorkeur van uw klant speelt in deze keuze een belangrijke rol. Daarnaast speelt de dikte van de grasspriet een grote rol. Hoe dikker de grasspriet is, hoe minder zacht het product zal zijn, maar vaak betekent dit ook dat de grasspriet langer rechtop blijft staan en dus langer mooi blijft bij intensief gebruik.

Wel of geen instrooizand?

Welk type kunstgras u ook kiest, de grassprieten moeten ondersteund worden om omhoog te blijven staan. Deze ondersteuning wordt geboden door een zogenoemde ‘mosdraad’ (gekrulde draad) die onder in het kunstgras is meegeweefd. Indien kunstgras weinig belopen wordt is deze mosdraad voldoende ondersteuning. Bij intensief gebruik is aanvullend gebruik van instrooizand wenselijk. Het zand geeft stabiliteit en beschermt de grasmat. Wij adviseren altijd zand in te strooien (uitgezonderd bij binnengebruik). Dat komt uiteindelijk de levensduur van het kunstgras ten goede.

Welke kleur?

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende groentinten. Persoonlijke voorkeur is hierin erg bepalend. Anderzijds is ook de lichtinval in de tuin van belang, net zo als de omgeving. Altijd schaduw op het gazon? Dan kan een fellere groenkleur een uitstekende keuze zijn. Heeft uw klant daarentegen geen groenblijvende struiken om het gazon dan kan een donkere kleur groen beter zijn om in de winter niet te fel af te steken.