Waarom kunstgras?


Onderhoudsvriendelijk gazon.

Veel particulieren willen minder tijd besteden aan het onderhoud van huis en tuin. Deze groep mensen zoekt naar onderhoudsarme alternatieven. Vroeger was kunstgras echt ‘plastic’ om te zien maar tegenwoordig is er voldoende keuze uit producten die er natuurlijk uitzien. Mede daarom wordt het steeds populairder als inrichtingsmateriaal. Kunstgras zien we terug rondom de woning maar zelfs binnen op zolder of slaapkamer.

Voordelen van kunstgras

  • Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig.
  • Nooit meer maaien, sproeien, bemesten of kantjes knippen.
  • 365 dagen per jaar een mooi groen gazon.
  • Kunstgras kan intensief gebruikt worden.
  • Kunstgras kan overal gelegd worden, ook waar natuurgras nooit zou groeien.
  • Lekker schoon spelen zonder plassen of modder.
  • Lange levensduur.

Advisering tijdens offertetraject

Kunstgras biedt dus veel voordelen maar zijn er ook aandachtspunten? Natuurlijk, dat is met ieder product zo. Bij de keuze voor kunstgras is het belangrijk dat u als tuinprofessional de juiste adviezen verstrekt. De drie belangrijkste aandachtspunten hebben wij voor u op een rijtje gezet.

  1. Kunstgras is onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij! De hoeveelheid onderhoud die gepleegd moet worden hangt niet af van het type kunstgras maar van de tuin en omstandigheden. U moet hierbij denken aan bladblazen en het verwijderen van onkruid- en mosgroei.
  2. Kunstgras is een prachtig product maar niet onverwoestbaar. Ondanks dat het onder garantie minimaal 10 jaar mooi groen blijft is gebruik wel iets wat zichtbaar wordt. U dient een goed beeld te krijgen hoe uw klant het gazon wil gebruiken en wat het verwachtingspatroon is. Op basis hiervan maakt u een aanlegplan.
  3. En het allerbelangrijkste, kunstgras vereist een vakkundige aanleg. Dit betreft niet alleen de ondergrond maar ook de aanleg zelf. Hierover kunt u meer lezen onder de verwerkingstips.