Verwerkingsstips geluidsschermen


Trapeziumvormig of cassettevormig geluidscherm.

Groen begroeide trapeziumvormige geluidsschermen worden als kant-en-klare elementen aangeleverd. Zelfs de Hedera is er al in geplant. Dat betekent dat de elementen in zijn geheel en ineens op de juiste plek gezet kunnen worden, waardoor de plaatsing in hele korte tijd kan plaatsvinden.
Na het zetten wordt er een druppelleiding over de wand aangelegd om de wand in het groenseizoen dagelijks van voldoende water te voorzien. Jonge ranken van de Hedera dienen regelmatig te worden teruggesnoeid, om nieuwe uitlopers te stimuleren en zo een volledige begroening van de wand te realiseren.
Cassettevormige geluidsschermen worden tussen H-profielen gezet en naderhand met Hedera aangeplant. Een druppelsysteem is hier niet noodzakelijk, omdat de plant vocht opneemt uit de ondergrond. Voor de variatie kan de basis van Hedera aangevuld worden met andere (bloeiende) niet concurrerende klimplanten. Ook hier is snoeien een methode om de wand zo snel mogelijk dichtgegroeid te krijgen.
Cassettevormige elementen zijn voordeliger in aanschaf, maar vragen meer arbeid. Kant-en-klare schermen hebben een hogere aanschafprijs, maar zijn sneller te plaatsen en er zijn geen palen voor nodig.