Bomen voor kleine tuinen.


Bomen en heesters kunnen in ongelofelijk veel soorten en maten worden geleverd. De tot beschikking staande ruimte is vaak een beperkend criterium bij de keuze en er wordt vaak gedacht dat in een kleine tuin geen ruimte voor een boom zou zijn. Dit is niet terecht.

Ook wanneer er geen ruimte is voor brede kronen kunnen er bomen in een tuin worden geplant. Men kan in dat geval bijvoorbeeld kiezen voor lei- of vormbomen. Hoge of lage schermen, blokken op stam of cylinders kunnen in een kleine tuin voor het gewenste groene element zorgen. Door deze in een repeterend patroon te planten kunnen ze ook sterke lijnen en verbindingen in de buitenruimte aanbrengen. Deze lijnen zullen in de winter duidelijk herkenbaar blijven en zorgen zo het hele jaar rond voor een goede basisstructuur.

Ook zuilbomen zijn een goed alternatief. Vele soorten kennen ook een zuilvormige variant zoals bijvoorbeeld de verschillende soorten esdoorns, sierkersen, de amberboom, inheemse eik, de acacia, de tulpenboom of de Japanse notenboom.

Daarnaast is er nog een assortiment klein blijvende bomen zoals o.a. sierappels, Japanse esdoorns, krenteboompjes, pruikenboom. Ook zijn er sommige ‘grote’ soorten zoals kastanje, catalpa ook kleinblijvende cultivars.

Op internet is veel informatie te vinden. Kijk bijvoorbeeld in het digitale bomenboek van Van den Berk Boomkwekerijen. www.vdberk.nl/bomen