Welke mogelijkheden voor afwatering?


Schoonloper.

De entree is het visitekaartje van een woning. Ergert u zich daarbij ook zo aan uw deurmat? Hij zwerft voor de deur van plek naar plek. Bladeren en vuil hopen zich eromheen op en na een regenbui is hij doorweekt. Je kunt ieder jaar wel een nieuwe kopen! De schoonloper maakt een einde aan dit probleem en geeft altijd een opgeruimde welkome indruk.

Glassline.

Kent u het probleem? Net gewassen ramen die na een eerste regenbui vol zitten met zand en vuil. Met name bij schuifpuien, (tuin)deuren en tot de vloer doorlopende raampartijen is dit een probleem. De oorzaak? Opspattend regenwater met zand/vuil vanaf de bestrating of borders van de tuin. De ACO glassline is hiervoor de oplossing.

Roostergoten.

Roostergoten zorgen ervoor dat de ingang van de woning, de oprit, de garage en het terras zelfs bij hevige regenval beloopbaar blijft. Het water wordt over de volledige gootlengte snel opgenomen en afgevoerd. Zo droogt de verharding rondom de woning snel weer op. Dat is wel zo comfortabel! De ruime roosterkeuze zorgt ervoor dat bij iedere bestratingssoort een passende uitstraling kan worden gevonden. Van trendy en strak design tot klassiek en authentiek.

Sleufgoten.

Sleufgoten vormen een prachtig accent in de bestrating. Deze minimalistische goot combineert goed met grote beton- of natuurstenen tegels en draagt bij aan een zeer strak design.

Afwateringsputten.

Vaak zijn woningen wel voorzien van een buitenkraantje om de tuin te sproeien of de auto te kunnen wassen. Zonder afvoerput eronder wordt het toch vaak een waterballet op de bestrating.

Afkoppelen.

Opvangen van regenwater kan d.m.v. Rain4Me regenwatertanks of ACO RainBloxx. In Rain4Me tanks buffer je 2.000 tot 8.000 liter water, afhankelijk van behoefte en dakoppervlak. Dit water gebruik je in voorjaar en zomer om de tuin te besproeien. Met ACO RainBloxx infiltreer je het regenwater direct in de bodem. Bij voorkeur bij boom en plant die het water opnemen en verdampen. Wanneer je onvoldoende mogelijkheden daartoe hebt, infiltreer je het water onder het terras of oprit om toe te voegen aan het grondwater. Afhankelijk van de bodemgesteldheid (zand tot klei) duurt het enkele uren tot enkele dagen tot de capillaire werking van de grond de infiltratievoorziening leeg trekt.