Programma 2018


Tuinprofessionaldagen

In 2018 organiseerden wij voor de achtste keer de Tuinprofessionaldagen in Bouw & Infra Park te Harderwijk. Het programma was veelzijdiger dan ooit. De Tuinprofessionaldagen werden u aangeboden door de partners van dit platform.


09:30 – Ontvangstguido-thys
10:00 – Inspirerende opening door Guido Thys

Klanten wegjagen

“Met een enorme dosis ervaring, opgedaan bij talloze bedrijven en organisaties, is het voor GUIDO THYS overduidelijk. Klanten zijn eigenlijk etters, die het best zo ver mogelijk weggejaagd kunnen worden. Daarvoor heeft Guido een aantal technieken ontwikkeld die hij graag met u deelt. Hiermee bent u verzekerd van een plaatsje als actief lid van de Klanten Wegjaag-Club.”

Wij garanderen entertainment van het hoogste niveau, die u de ogen zal openen! Deze inspirerende presentatie is geschikt voor iedereen, ook voor diegenen die denken geen klantcontacten te hebben. Dit mag u niet missen.


11:00 t/m 16:00 –  Keuze uit acht kennissessies en acht workshops

Over de dag verspreid zijn er acht verschillende kennissessies en acht workshops. Tussendoor kunt u genieten van een uitgebreid lunchbuffet. De kennissessies en workshops duren ca. 45 minuten en draaien achter elkaar door. U kunt maximaal 4 kennissessies of workshops kiezen. Bij uw gratis online aanmelding kunt u uw keuze opgeven. Uiteraard ontvangt u op de dag zelf een persoonlijk programma met de starttijden.

Kennissessies

Sessie 1: Tuin van de toekomst
Al meer dan 20 jaar houdt KIM VAN DER LEEST zich bezig met vernieuwende concepten en prettige omgevingen. Ze is een enthousiaste inspirator voor vernieuwende groenconcepten, dankzij haar meervoudige achtergrond in business, biologie en creativiteit. Kim heeft vernieuwende inzichten en ruime (praktijk)ervaring met een maatschappelijke betekenis.
Wilt u deze presentatie nogmaals bekijken? Klik hier!


Sessie 2: De nieuwe rol van bestrating
LODEWIJK HOEKSTRA is een ambassadeur voor de duurzame tuin. Bestrating en groen helemaal in balans. In grote lijnen is Lodewijk een voorvechter van het groene denken en een duurzamere wereld waarbij mens en natuur in harmonie met elkaar omgaan. Het vergroenen van bestrating heeft meer voordelen dan alleen verhogen van het sfeerbeeld. Ook regenwater wordt gebruikt en loopt niet onbenut het riool in. Meer en natuurlijker groen levert een verhoging van de biodiversiteit op. Een verbetering van de biodiversiteit verhoogd de leefbaarheid. 
Wilt u deze presentatie nogmaals bekijken? Klik hier!


Sessie 3: Sales training! De kracht van non-verbale communicatie
We denken vaak dat we beslissingen nemen op basis van argumenten, maar uit onderzoek blijkt dat mensen op emotionele gronden beslissen tot aanschaf. Waarom kiest de klant voor jou? Leer in deze korte training effectief communiceren met de kracht van non-verbale communicatie! IRMA VAN HERWAARDEN is een bevlogen en ervaren verkooptrainer bij Big Value. Haar workshops staan bol van ervaring maar zeker ook van interactie met de deelnemers.


Sessie 4: Tuinieren op hoog niveau
Groen op daken is hot! DIRK ROOSENDAAL is voorzitter van Vereniging Bouwwerk Begroeners (VVB) en geeft ons uitleg over de vele mogelijkheden tot vergroening van daken en de randvoorwaarden. Van ontwerp tot aanleg! De VBB is een branchevereniging op het gebied van begroeide daken, groene gevels en multifunctionele daken. Bijna elk dak is geschikt voor een groendak. Duurzaamheid is daarbij een van de kernbegrippen: alleen op die manier kunnen we samen werken aan een groene toekomst met alle ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.


Sessie 5: Go Virtual in 3D ontwerp en verkoop beter
Maak in 50 minuten een attractief en uitvoerbaar ontwerp. Met behulp van de interactieve “Free format” methodiek worden veelvoorkomende ontwerpknelpunten, uitdagingen maar ook kansen verwerkt in het ontwerp. Laat u inspireren, ontdek welke kansen hier liggen en bezoek deze workshop!

  • Maak klanten enthousiast met uw ontwerp
  • Motiveer ontwerpkeuzes in overtuigende live beelden
  • Leer over de do’s & don’ts bij digitaal ontwerpen en presenteren
  • Gebruik uw ontwerp als marketing toolSessie 6: IDOLaat van vijvers
Bent u een vijvertopper? Een interactief en luchtig vraag- en antwoordspel over de techniek en aanleg van vijvers, zwemvijvers en zowel het gebruik van waterplanten als de biologische zuivering daarvan. De keuzevragen kunt u met uw eigen Smart-phone beantwoorden. Onze water- en waterplantspecialisten lichten de juiste antwoorden toe en u krijgt natuurlijk de gelegenheid om hier vragen over te stellen.


Sessie 7: Plantenleer met een stukje bodemkunde
(Her)ontdek sterke vaste planten die nauwelijks meer worden gebruikt, maar veelzijdig toepasbaar zijn. Leer alles over de beste stinse bloembollen en het succesvol toepassen daarvan. Bekijk bomen met een mooie sierwaarde in de winter en krijg tips over hoe u de bodem kunt verbeteren, zodat planten optimaal kunnen presteren.


Sessie 8: Bijzondere tuinprojecten creëren met lijnverlichting
Deze interactieve lichtsessie haalt de lichtarchitect in jou naar boven. Laat u inspireren door de bijzondere effecten van hoogwaardige lijnverlichting in de buitenruimte. Leer welke armaturen u hiervoor gebruikt en hoe u deze installeert.

Workshops

Workshop 1: Bestratings Estafette
In deze 90 minuten durende workshop komen in hoog tempo alle facetten van het aanleggen van bestrating voorbij. Uiteraard worden hierbij de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied behandeld. De workshop wordt gegeven door ervaren vaklieden die alle mogelijke vragen kunnen beantwoorden. Het is mogelijk diverse hulpmiddelen zelf uit te proberen en na de estafette staan onze mensen gereed om direct uitleg te geven over de nieuwe materialen die zijn getoond.Workshop 2: Blij dat ik Snij 2.0
Na het succes van vorig jaar vindt er een vernieuwde editie plaats van de workshop ‘Blij dat ik snij’. Dit jaar is er naast de workshop voor beginners ook een workshop voor gevorderde kunstgras verwerkers. Naast het installeren worden ook diverse tools, tips & tricks toegelicht.Workshop 3: Groene Demo’s
Tijdens deze demo geven we uitleg over de verschillende technieken om bloembollen te planten en laten we zien hoe u de plantrol gebruikt. Verder tips voor plantgatverbetering en een demonstratie bomen lossen en verankeren.Workshop 4: Vijvers; eenmaal aangelegd, niet zomaar meer veranderd
Het verwerken van EPDM folie, aanbrengen van wand- bodemdoorvoeren, vijververlichting en het juist installeren van filter- en pomptechniek komt in deze workshop ruim aan bod. Met de opgestelde demo’s wordt duidelijk hoe een helofytenfilter voor een zwemvijver aangelegd kan worden.Workshop 5: Geen gedonder met uw vlonder
Als hovenier wilt u de vlonder bij uw klant in perfecte staat afleveren. Ook wilt u dat deze vlonder voor zeer lange tijd zijn prachtige uitstraling blijft behouden. Tijdens deze, praktische en leerzame workshop krijgt u tips van de specialist en neemt u zelf het schroefmachine ter hand om uiteindelijk tot het perfecte resultaat te komen. Volg deze workshop, en heb hierna nooit meer ‘gedonder met uw vlonder’!Workshop 6: Duurzame powertools
Accumachines zijn de toekomst. Maar misschien bent u nog wat terughoudend om de overstap naar accu te maken? Ontdek in onze workshop de voordelen van deze apparatuur en verneem waarom werken met accumachines de toekomst is. Ervaar zelf de werkelijke kracht.Workshop 7: Geluidsschermen plaatsen in de praktijk
Hoe zet ik 10 meter geluidsscherm per uur? Tijdens deze demonstratie wordt getoond hoe het kan: niet alleen snel maar ook goed!Workshop 8: Van Meetlint tot Drone
In deze workshop gaan we in op de huidige technische mogelijkheden om tuinprojecten in te meten. Hierbij wordt per techniek gekeken naar voor-en nadelen, welke methodiek bij welk project kan worden toegepast, de financiële aspecten, nauwkeurigheid en bedieningsgemak. Uiteraard krijgt tijdens deze “hands-on” workshop de omzetting van 3D meetgegevens naar een 2D of 3D ontwerp ook de nodige aandacht. Een must voor de ondernemer die wil onderzoeken of het inmeten beter of efficiënter kan.16:00 – Afsluiting met…

De jeugd heeft de toekomst

Door ontgroening en vergrijzing keert de krapte op de arbeidsmarkt terug. Hoe houden we het hoveniersvak interessant voor de jeugd en hoe bind ik jonge medewerkers aan mijn bedrijf? Een open discussie over dit actuele thema met diverse brancheafgevaardigden. We bespreken enkele kansen en valkuilen bij het werven van jongeren in onze branche. En natuurlijk laten wij ook de jeugd zelf aan het woord.


17:00 t/m 18:00 – Borreltijd en gezellig napraten met uw collega’s

En voor diegene die nog niet genoeg hebben gehad, die mogen nog een uurtje doorgaan!